Sclerotia Tampanensis

Sclerotia Tampanensis is een bijzondere en zeldzame paddenstoelensoort die voor het eerst in 1977 werd ontdekt door Steven Pollock in de buurt van Tampa, Florida. Alle huidige Sclerotia Tampanensis  zijn afkomstig van dit ene ontdekte exemplaar. Enkele jaren later ontwikkelde mycoloog Paul Stamets een methode om sclerotia te cultiveren, waardoor de eerste Magic Truffels op de markt verschenen. Deze soort kan dus wel de bakermat van de Magic Truffels worden genoemd. Sclerotia Tampanensis heeft het vermogen om onder de paddenstoel sclerotia te vormen die een hoge concentratie psilocybine bevatten, de werkzame psychedelische stof. De afmetingen en vorm van deze truffel verschillen van elkaar maar hebben allen vergelijkbare effecten. De trip die optreedt hangt af van de omgeving, ervaring en dosering. 

Hoe gebruik ik Sclerotia Tampanensis?

Sclerotia Tampanensis Magic Truffels gebruik je door op de truffels te kauwen of het te vermalen en bijvoorbeeld in een drankje te verwerken. De smaak kan nogal onwennig zijn en voor sommigen is het niet erg gemakkelijk om weg te krijgen. In dat geval kan het een oplossing te zijn om het weg te spoelen met een drankje. Voor een optimale werking is het verstandig om gedurende 4-5 uur voor het innemen niets te eten, zodat de actieve stoffen uit de Magic Truffels zo snel mogelijk door je lichaam worden opgenomen. De truffels zijn vers en moeten in de koelkast bewaard worden. Neem 5 tot 9 gram voor een normale trip en 10 tot 15 gram voor een sterke trip.

 

Hoelang duurt een Sclerotia Tampanensis trip?

Gemiddeld duurt een Sclerotia Tampanensis trip tussen de 5 en 6 uur. Het is aan te bevelen om gedurende deze tijd geen verantwoordelijkheden te hebben en geen voertuigen te moeten besturen. 

 

Tips voor een Sclerotia Tampanensis trip

Voor beginnende gebruikers is het verstandig om iemand er bij te hebben die geen Magic Truffels neemt en nuchter is, een zogenaamde 'tripsitter', om te zorgen dat alles goed verloopt. Zorg ervoor dat je alleen Sclerotia Tampanensis neemt als je je goed voelt en lekker in je vel zit; de truffels versterken je huidige stemming. Ook is het handig om alvast dingen klaar te zetten die je later nodig denkt te hebben; goede muziek, drinken, eten etcetera.