Herbs of the Gods - Alsem (Artemisia absinthium)

€7,50

Wat is Herbs of the Gods - Alsem (Artemisia absinthium)? 

Alsem is het belangrijkste ingrediënt van de drank absint. Absint werd veel gebruikt in Oost-Europa en Frankrijk als stimulerend middel. Het verhaal gaat dat Vincent van Gogh onder invloed was toen hij zijn oor eraf sneed.

Inhoud : 80 gram gesneden Alsem

Wat zijn de effecten van Herbs of the Gods - Alsem (Artemisia absinthium)? 

Alsem wordt omschreven als psychische stimulant. het heeft een bedwelmend effect is licht pijnverzachtend en geeft een relaxt en vredelievend gevoel. Wanneer het gecombineerd wordt met alcohol kunnen hallucinaties voordoen.

 

Hoe gebruik ik Herbs of the Gods - Alsem (Artemisia absinthium)? 

Je kan een theelepel in heet water maar niet kokend laten trekken. Voor de bittere smaak kan je pepermuntblaadjes of anijs aan de thee toevoegen.

Wanneer je absint wil maken kan je 40 gram alsem gedurende elke weken in een halve liter sterk drank trekken. Na het gezeefd te hebben kun je de absint drinken. Probeer altijd eerst een klein beetje en wacht de werking af voordat je een volgend glas neemt.

Waarschuwing:

Wanneer je Alsem in hoge doseringen neemt kan het giftig zijn. Het langdurig en veelvuldig gebruik kan leiden tot afhankelijkheid. In hoge doseringen kan het rusteloosheid, krampen, duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen